tisdag 13 maj 2014

Mariannetryffel

De här tryfflarna får sin mintsmak från mariannegodisar, deras utseende är även inspirerat av  godisarna med vit utsida och fyllning gjord av mörk choklad. De är ganska lätta att göra och blir väldigt goda! Med det här receptet deltar jag i Sötasakers bakutmaning!


Mariannetryfflar:

30 st mariannegodisar
250 g mörk choklad 
1 dl vispgrädde

200 g vit choklad

Krossa mariannegodisarna och finhacka den mörka chokladen. Koka upp grädden och ta kastrullen åt sidan. Rör först ner chokladen och sedan godiskrosset. Rör tills allt har smultit och ställ smeten i kylskåpet för ca en timme. Rulla sedan små kulor av smeten och ställ dem för att stelna i frysen ca 15 minuter. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och doppa kulorna i den, dekorera med lite godiskross och ställ kulorna i kylskåpet för att stelna.Ta fram dem en stund före servering, för bästa smak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar