söndag 10 januari 2016

Kokostoppar

Kokostoppar är väldigt enkla och snabba att göra, men populära hos dem som gillar kokos! Smeten rör man ihop på några minuter och för att lite piffa till dem kan man täcka bottnen på dem med mörk choklad. 

Kokostoppar:

50 g smör
1 dl socker
2 ägg
200 g kokosflingor

50 g mörk choklad

Värm ugnen till 175 grader. Smölt smöret och blanda ner sockret, äggen och kokosen. Låt smeten stå och svälla i 5 minuter. Klicka sedan ut små toppar av smeten på en plåt med bakplåtspappret (ca 30 st.). Grädda dem sedan i ca 12 minuter, tills de får lite färg. Ta ut dem och låt dem svalna i rumstemperatur. Smält sedan den mörka chokladen, bred ett tunt lager choklad på varje botten och låt dem stelna uppochner. Förvara dem sedan i kylskåpet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar