söndag 31 januari 2016

Dubbelchoklad-salmiak cupcakes

Till min födelsedag i år blev det ingen tårta, utan cupcakes i mina favoritsmaker: choklad och salmiak i form av Turkisk peppar. Jag valde att göra chokladfluff till topping och den här gången gjorde jag med vitchoklad. Som dekoration fungerar krossad Turkisk peppar perfekt!


lördag 16 januari 2016

Examens-chokladtårta

Jag bläddrade i en recepttidning och fastnade direkt för ett recept jag såg och visste genast att det var tårtan jag ville göra till min egen examensfest. Det är en så kallad "naked cake", det vill säga att man inte täcker den med något utan fyllningen är synlig från sidorna. Tårtan är en chokladtårta med chokladganache och kolasås som fyllning, alltså en tårta helt i min smak! 



Knäck med flingsalt

Till min egen examensfest ville jag förutom en tårta, även göra lite hemlagat godis. Jag valde att göra knäck smaksatt med lite flingsalt, för att bryta av den söta smaken. 

Jag hade ingen sockertermometer när jag gjorde knäcken, så min knäck blev tyvärr för lös och liknar mera kola. Smaken är god men konsistensen lite fel, därför rekommenderar jag användning av termometer!



söndag 10 januari 2016

Kokostoppar

Kokostoppar är väldigt enkla och snabba att göra, men populära hos dem som gillar kokos! Smeten rör man ihop på några minuter och för att lite piffa till dem kan man täcka bottnen på dem med mörk choklad.